تعهد اجتماعی شهرداری قم به کارگران کجاست؟
پایگاه خبری کارگر ایرانی _ ایونا (iwna.ir):
در نشست خبری دکتر سیدمهدی محصل مدیر درمان تأمین اجتماعی قم که اواخر هفته گذشته برگزار شد، بازهم بحث راه دسترسی نامناسب بیمارستان امام رضا(ع) قم بعنوان تنها بیمارستان تأمین اجتماعی این شهر و استان و همچنین عدم وجود سرویس حمل و نقل عمومی به این بیمارستان خدمت دهنده به افراد نوعا کم برخوردار و محروم مطرح شد.

به گزارش پایگاه خبری کارگر ایرانی «ایونا»، دکتر سیدمهدی محصل مدیردرمان تأمین اجتماعی استان قم، با اشاره به اظهار نظر چندی پیش شهرداری قم مبنی بر این که “امکان گذاشتن اتوبوس به مقصد بیمارستان امام رضا برای شهرداری قم مقرون به صرفه نیست”، گفت: اگر بحث اقتصادی و به صرفه بودن باشد، به نظر می رسد ارائه خدمات رایگان درمانی (که اکنون به افراد تحت پوشش تأمین اجتماعی انجام میشود) یک کار به شدت بی صرفه و غیر اقتصادی است؛ اما اینجا بحث تعهد اجتماعی است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قم با بیان این که یک زمانی ما بعنوان یک نهاد عمومی، یک سری تعهداتی به مردم داریم، گفت: شهرداری قم در جاهای مختلف کمک های خوبی به ما داشته، اما انتظار ما از شهرداری قم انتظار بالاتری است؛ بحث راه دسترسی یک معضل هست؛ الان شما ببینید همین جاده دسترسی به بیمارستان امام رضا(ع) قم که از کوچه ۴۹ بلوار الغدیر هست، آسفالت و وضعیت مناسبی ندارد؛ از طرفی خیلی از مراجعه کنندگان به بیمارستان امام رضا(ع)، جزء دهک های پایین جامعه هستند و چون بعضا خودروی شخصی ندارند، لازم است سرویس ویژه حمل و نقل عمومی برای آن تعریف شود.

دکتر محصل اضافه کرد: مثلا یک کارگر کم برخوردار یا یک بازنشسته کم حقوق، برای درمان خود می خواهد که به بیمارستان امام رضا(ع) بیاید تا در این مرکز، بعنوان تنها بیمارستان تأمین اجتماعی استان، از درمان رایگان استفاده کند، اما باید هزینه گزافی را بابت حمل و نقل بدهد که شیرینی درمان رایگان، کلا از او گرفته می شود.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قم افزود: نامه نگاری های زیادی شده؛ چه در دوره قبل در دوران دکتر علیمحمدی و چه در دوره فعلی دوره بنده؛ نامه نگاری های متعددی انجام شده، و حتی حضورا با استاندار معاون استاندار صحبت و همچنین نامه نگاری با نمایندگان مجلس صورت گرفته؛ همینطور با افراد ذی النفوذ در استان صحبت کردیم اما تا کنون این موضوع به نتیجه نرسیده است.

دکتر محصل با بیان این که تا کنون موفق به صحبت با آقای سقائیان نژاد شهردار قم نشدم اما با اعضای شورای شهر قم صحبت کردم، گفت: سر بحث عوارض بیمارستان و اطفاء حریق، صحبت هایی با اعضای شورای شهر کردیم اما در کنارش در مورد راه دسترسی و بحث حمل و نقل عمومی صحبت هایی داشتیم اما همانطور که گفتم به نتیجه نرسیده است.

*از شهرداری قم گلایه داریم

«حسن وصالی امید» یک کارگر ساختمانی استان قم که تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی و خدمت بگیر سازمان تأمین اجتماعی است، در حاشیه خروج خود از بیمارستان امام رضا(ع) گفت: اولین حرف من این است که اگر عمده خدمت گیرندگان بیمارستان امام رضا(ع) بجای کارگران و بازنشستگان و افراد کم برخوردارتر، افراد بیش برخوردار قم بودند، بازهم شهرداری قم، چندین سال نسبت به حمل و نقل عمومی بیمارستان امام رضا(ع) بی توجه بود؟ در یکی از خبرها خواندم که شهرداری قم اعلام کرده گذاشتن اتوبوس برای این مسیر به صرفه و اقتصادی نیست؛ اما سؤال من این است که مگر شهرداری قم فقط باید به فکر درآمد زایی باشد؟ پس بحث خدمت به مردم چه می شود؟ شهرداری این همه عوارض می گیرد تا به مردم خدمت کند، خب همینجا جای خدمت است.

وی با بیان این که بعنوان یک کارگر از شهرداری قم گلایه دارم، افزود: بعضا می بینم کارگری یا بازنشسته ای تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی است و خیلی دوست دارد، در زمانی که حقوق ماهیانه اش ته کشیده و پولی ندارد، برای درمان خود یا خانواده اش، به بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه کند تا درمانش رایگان باشد اما فقط به دلیل این که وسیله نقلیه شخصی ندارد و از طرفی شهرداری قم سرویس حمل و نقل عمومی و ارزان قیمت برای این بیمارستان تعریف نکرده، و مجبور است ماشین دربست بگیرد، از رفتن به بیمارستان صرف نظر می کند و با درد بیماری می سازد و تحمل می کند؛ مضاف بر این که برخی از رانندگان ماشین شخصی یا قبول نمی کنند دربستی به بیمارستان امام رضا(ع) بروند یا اگر قبول کنند مبلغ بیشتری می خواهند، چون می گویند مسیر دسترسی به بیمارستان امام رضا(ع) و آسفالت آن، نامناسب است و ماشین های ما احتمال صدمه دیدن از ناحیه جلوبندی دارد.

*شهرداری قم و بی توجهی به مصوبه شواری شهر قبلی برای حمایت از کارگران

این کارگر ساختمانی در ادامه سخنان خود، گفت: حالا که فرصت صحبت با شما بعنوان خبرنگار برایم پیش آمده، دوست دارم اشاره ای به بحث ساماندهی کارگران ساختمانی داشته باشم؛ شورای اسلامی شهر قم در دوره قبلی، مصوب قانونی کرد که نقاطی از شهر برای بحث ساماندهی کارگران ساختمانی در نظر گرفته شود اما متأسفانه شهرداری قم که باید مصوبات شورای شهر قم را اجرا کند، این بحث را جدی نگرفت و همچنان کارگران ساختمانی و کارگران فصلی، در برخی میادین شهر قم، زیر نور آفتاب یا در زمستان ها با وجود سرما و بارندگی، منتظر کار ساختمانی هستند، در حالی که شهرداری برخی از شهرهای ایران، بحث ساماندهی کارگران ساختمانی را مورد توجه قرار داده و با ساختن فضایی که هم گرمایش و هم سرمایش دارد، کارگران ساختمانی در آن جا مستقر می شوند.

آقای وصالی امید افزود: ساماندهی کارگران ساختمانی، مضاف بر این که یک تعهد اجتماعی شهرداری قم، به کارگران و اقشار کم برخوردار است، یک تعهد اجتماعی به کل شهروندان هم محسوب می شود، چرا که افرادی که بخواهند کارگران ساختمانی با خود ببرند، تحت یک چارچوب مشخص که حتما نام و مشخصات کارگر به صورت واقعی درج می شود، کارگر را با خود می برد و این مهم، از بسیاری از جرم های احتمالی که ممکن است فردی در لباس کارگر ساختمانی انجام دهد در حالی که اصلا کارگر ساختمانی نباشد، جلوگیری می کند؛ نکته دیگر این است که ساماندهی کارگران ساختمانی، به نوعی به زیباسازی شهر هم کمک می کند و شهرداری باید هرچه زودتر نسبت به این موضوع اقدام کند.

تشریح عملکرد یکساله مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان قم

سید مهدی محصل مدیر درمان استان قم گفت: ۵۸ درصد مردم قم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و نیازمند افزایش خدمات بخصوص در مواردی مانند دندانپزشکی هستیم که به بحث امنیتی تبدیل شده است.

به گزارش وبسایت آستان بهارستان؛ نشست خبری هفته تأمین اجتماعی به منظور تشریح اقدامات و فعالیت‌های مدیریت درمان تامین اجتماعی در سالن جوادالائمه علیه‌السلام بیمارستان امام رضا علیه‌السلام  برگزار شد.

 

۵۸ درصد مردم قم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم در این نشست اظهارداشت: قم ۸۲۶ هزار بیمه شده تامین اجتماعی دارد که بیش از ۵۸ درصد جمعیت یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفری قم را تشکیل می دهند و در چهار مرکز درمانی تامین اجتماعی شامل بیمارستان امام رضا(ع)، ۲۲ بهمن، بوعلی و غرضی به آنان خدمات ارائه می شود که این مراکز پاسخگوی نیاز بیمه شده های استان قم نیست لذا با ۸۰۰ مرکز درمانی قرارداد منعقد شده ‌تا خدمات بیشتری ارائه شود.

سید مهدی محصل افزود: مهمترین دستاورد ما در بهار سال جاری کسب درجه ارزشیابی یک در ارزیابی اعتباربخشی بیمارستانی و سپس کسب ایزو ۴۵۰۰۱ در خصوص ایمنی و سلامت شغلی بود.

وی گفت: در بخش توسعه بخش ویژه نیز شش تخت به بخش مراقبت های ویژه و شش تخت به بخش نوزادان اضافه شد که برای آن هشت میلیارد تومان هزینه شد.

 

تشکیل ۵۰ هزار پرونده برای شناسایی بیماری های مزمن در قم

وی بیان کرد: یکی از اهداف سازمان تامین اجتماعی نگاه پیشگیرانه است که دراین راستا کلینیک های بیماری های مزمن را به منظور شناسایی بیماران دیابتی و دارای فشار خون دایر و سال گذشته بیش از ۵۰ هزار پرونده تشکیل شد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم گفت: غربالگری بیماری های شایع از دیگر اقدامات بود که در آقایان روده بزرگ و در بانوان سرطان سینه بسیار شایع است و با غربالگری در مراحل مقدماتی بیماری، از تبعات سنگینی جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: دو میلیون و ۴۲۰ هزار بار مراجعه سرپایی در مراکز تامین اجتماعی قم به ثبت رسیده که تنها ۱۱ هزار بار بستری داخل بیمارستان امام رضا(ع) انجام شده است.

وی با اشاره به پایین ترین میزان ‌مرگ و میر کرونایی در بیمارستان امام رضا(ع)، عنوان کرد: میانگین فوت در کشور ۱۱ درصد و در این بیمارستان هفت درصد بود

محصل اظهارکرد: سال گذشته بیش از ۸۰ درصد عمل های بزرگ و به طور کلی ۴۲ درصد اعمال جراحی دراین بیمارستان به نسبت ایام کرونا رشد داشت.

 

حذف کامل نسخه کاغذی در قم

وی بیان کرد: توسعه نسخه الکترونیک در سال ۱۴۰۱ به ۶۰ درصد و در سال ۱۴۰۱ به ۹۶ درصد رسید و در سال ۱۴۰۲ با قطعیت می گویم نسخه کاغذی در قم نداریم.

 

پرداخت ۱۴۰ میلیارد تومان مطالبات مراکز طرف قرارداد

وی درخصوص تاخیر در مطالبات مراکز درمانی نیز گفت: از ابتدای تیرماه سال جاری تاکنون ۱۴۰ میلیارد تومان مطالبه مراکز درمانی پرداخت شده است.

 

۴۴ بیمه شده بالای ۶۰ سال در قم رایگان درمان شدند

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم اظهارداشت: طبق مصوبه درمان رایگان بیمه شدگان بالای ۶۵ سال در کشور، از سال گذشته تاکنون ۴۴ نفر رایگان درمان شدند و تاکنون ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای آنان هزینه شده است.

وی عنوان کرد: سال گذشته ۱۵۷ میلیارد تومان برای بیماران سخت و صعب العلاج پرداخت شد و از ابتدای سال جاری نیز ۵۷ میلیارد و۷۰۰ میلیون تومان به این امر اختصاص یافت.

وی افزود: در حوزه ناباروری نیز سه میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان و در حوزه خارج از تعهدات سازمان نیز نزدیک به ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شد.

 

درمانگاه فوق تخصصی تامین اجتماعی قم تا دو ماه آینده کلنگ زنی می شود

این مقام مسئول حوزه درمان استان قم گفت: درمانگاه فوق تخصصی بیمارستان تامین اجتماعی قم با متراژ سه هزار متر تا د ماه دیگر کلنگ زنی و تا سه سال آینده به بهره برداری می رسد و هم اکنون عوارض شهرداری پرداخت و نقشه برداری آن انجام شده و به محض تامین اعتبار عملیات عمرانی آن آغاز می شود.

وی اظهارداشت: سه اتاق «ال دی آر» یا اتاق ویژه زایمان به بیمارستان امام رضا(ع) اضافه می شود که استانداردهای رضایتمندی مادران را ارتقا می دهد.

وی افزود: «ام آی آر» نیز یکی از نیازهای اصلی بیمه شده ها هست که به منظور رفاه حال بیمه شدگان مجوز خرید آن دریافت و موافقت های اولیه انجام شده و امیدواریم این خدمت سال آینده در بیمارستان امام رضا(ع) ارائه شود.

 

دندان به بحث امنیتی تبدیل شده است

محصل درخصوص کمبود دندانپزشک در مراکز درمانی تامین اجتماعی قم نیز اظهارداشت: تعرفه گذاری متفاوت بخش خصوصی و مراکز درمانی تامین اجتماعی که حدود شش برابر بخش دولتی است سبب شده تا کمتر دندانپزشکی رغبت کند در مراکز دولتی فعالیت کند و برخی دندانپزشکان با ما لغو همکاری کردند؛ این سیاست گذاری غلط باید اصلاح شود.

وی بیان کرد: مراکز تامین اجتماعی در قم درمجموع ۱۳ خدمت دندانپزشکی را ارائه می دهند و نیاز است تا بیمه مرکزی به این حوزه ورود کند.

وی گفت: هم اکنون در دو مرکز تامین اجتماعی به صورت ناقص خدماتی ارائه می شود؛ یک دندانپزشک رسمی در درمانگاه غرضی و یک داندانپزشک قراردادی در مرکز ۲۲ بهمن و بیمارستان امام رضا سلام الله علیها به صورت تناوبی فعالیت می کند.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم تاکید کرد: دندان هم اکنون بحث امنیتی پیدا کرده زیرا کسی که دندان سالم نداشته باشد دچار سوء تغذیه می شود و تبعات دیگری به دنبال خواهد داشت و باید تدبیری دراین خصوص اندیشید.

 

زیرمیزی نیازمند برخورد قاطع سازمان های نظارتی است

وی در ادامه اظهارداشت: یکی از آفت های جامعه پزشکی بحث کثیف زیرمیزی است که نیازمند برخورد قاطع سازمان های نظارتی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان بازرسی و… است.

 

با کمبود پزشک متخصص در حوزه آندوسکوپی مواجه هستیم

وی گفت: هشت پزشک داخلی در بیمارستان امام رضا مشغول به فعالیت هستند اما تنها یک پزشک مجوز انجام آندوسکوپی را دارد و سه روز در هفته مشغول خدمت رسانی است و با کمبود پزشک متخصص در حوزه آندوسکوپی مواجه هستیم.

محصل افزود: دستگاه کولونوسکوپی بیمارستان هم دچار مشکل شده که برای تعمیر به تهران فرستاده شده و به تبع آن نوبت ها طولانی تر شده لذا درخواست خرید یک دستگاه دیگر داده شده که امیدواریم با آن موافقت شود.

 

 تسهیل راه دسترسی به بیمارستان امام رضا رسالتی بر دوش مدیران شهری

وی با اشاره به اینکه راه دسترسی به این بیمارستان دشوار است و شهرداری می گوید راه دسترسی از نظر اقتصادی صرفه ندارد، گفت: این اقدام یک تعهد اجتماعی بر دوش مدیران شهری است و ما پیشنهاد دادیم یک ایستگاه اتوبوس اضافه کنند و اتوبوس هایی که به سمت شهرک پردیسان می روند ابتدا به این بیمارستان و سپس به راه خود ادامه دهند که نهایت پنج دقیقه با تاخیر می رسند.

 

وجود کارخانه های آلاینده در اطراف بیمارستان امام رضا(ع) معضلی چندین ساله

وی بیان کرد: اطراف بیمارستان امام رضا(ع) کارخانه های آلاینده ای وجود دارند که مجبور هستیم فیلترهای تهویه هوا را مرتب تعویض کنیم درصورتی که این منطقه شهری است و وجود کارخانه های شن و ماسه و سنگ کوبی در آن غیرمجاز است و آن ها باید به بیرون از محدوده شهری انتقال پیدا کنند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

 

افزایش ۴۴۴ دارو به تعهدات تامین اجتماعی

وی درمورد تعهد دارویی تامین اجتماعی نیز گفت: ۱۲۴۴ دارو تحت پوشش تامین اجتماعی بود که در سال جاری ۴۴۴ دارو به تعهدات تامین اجتماعی اضافه شده است.

  • منبع خبر : هفته نامه قم بزرگ