افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر کشت زعفران در استان مرکزی
پایگاه خبری کارگر ایرانی _ ایونا (iwna.ir):
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به رشد سطح زیر کشت زعفران در استان، گفت: سطح زیر کشت زعفران در این استان نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش یافت و نسبت به 10 سال گذشته نیز رشد چشمگیری دارد.

به گزارش خبرنگار کارگر ایرانی «ایونا» از اراک، احمد اسدی به وسعت سطح زیر کشت زعفران در استان مرکزی اشاره داشته و افزود: هم‌اکنون ۵۲۳ هکتار از مساحت این استان زیرکشت زعفران است. این در حالی است که این رقم در سال ۱۳۹۰ به ۳۰ هکتار رسیده بود.

وی همچنین به میزان تولید زعفران در هر هکتار سطح زیر کشت اشاره کرده و ادامه داد: میزان تولید زعفران در استان مرکزی ۲ تُن و ۶۹ کیلوگرم است که به طور متوسط از هر هکتار سطح زیر کشت زعفران، حدود ۴ کیلوگرم زعفران برداشت می‌شود.

معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: هم‌اکنون شهرستان خمین در تولید زعفران رتبه اول در سطح استان مرکزی را دارد و با این کشت به نحوی با تنش‌های آبی مقابله شده است. بنابراین جایگزین مناسبی برای گیاهان آب‌بر محسوب می‌شود.

اسدی تصریح کرد: کم‌آب‌بر بودن این گیاه مزیت مهمی است که با شرایط آب و هوایی استان سازگاری دارد. در شهرستان‌هایی مانند کمیجان یا خمین که در سال گذشته به دلیل کم‌آبی ۱۵۰ حلقه چاه آب در این شهرستان‌ها خشک شد، کشت زعفران فرصت مناسبی است.